"Нормандські" міністри зустрінуться 11 червня у Берліні - Маас

Укрінформ
Зустріч "нормандської четвірки" на рівні міністрів закордонних справ відбудеться 11 червня у Берліні, в її порядку денному буде і тема розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. 

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я протягом останніх тижнів провів багато переговорів з міністрами закордонних справ і України, і Франції, і Росії, мені приємно, що нам все ж таки вдалося домовитися про засідання у "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ. Я радий, що ця зустріч відбудеться 11 червня у Берліні, і ми зможемо поговорити про розвиток ситуації в Україні, про розвиток мінського процесу і подальший розвиток подій", - сказав Маас.

Він додав, що на цьому засіданні також буде обговорюватися  нова тема - питання запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі  і  бачення кожного з міністрів щодо того, як вона має бути розгорнута.

 За словами Мааса, кожний з міністрів має  зробити свій особистий внесок у вирішення цього питання. "Але добре, що є хоча б спільна думка про необхідність такої місії", - зауважив він.

Читайте також: Розв'язана Росією війна на Донбасі забрала життя понад 240 дітей - Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас  перебуває  в Україні з робочим візитом. На посаді глави зовнішньополітичного відомства він відвідує Україну вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-