Гройсман: Збільшення народжуваності - це державна політика

Гройсман: Збільшення народжуваності - це державна політика

Укрінформ
Уряд пропонує увести механізми заохочення тих українських міст, які будуть виконувати програми щодо підтримки дітей та сімейних цінностей.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час виступу на Міжнародному форумі громад, дружніх до дітей та молоді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми запропонували і, думаю, що парламент нас підтримає, ті міста, які будуть уже сертифіковані як міста, дружні до дітей, ми будемо ініціювати перерозподіл податку на доходи фізичних осіб від області на 1% зменшення... Ці кошти ми цільово будемо направляти на те, щоб програма надалі розвивалася і щоб ці кошти були витрачені саме на підтримку дітей і середовища розвитку дітей усередині громади”, - сказав Гройсман.

Він запевнив, що чітко розуміє, які саме є проблеми у містах і як їх краще вирішувати. “Тому я дуже хотів, щоб саме вашими інструментами - інструменти громад, асоціації міст, міських рад могли об’єднатися навколо реалізації цієї програми. І головне, нам дійсно потрібно буде забезпечити міжвідомчу координацію у рамках громад, треба щоб усі департаменти та управління працювали разом”, - сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Дружні до дітей громади додатково отримають 1% ПДФО - Гройсман

Він нагадав, що цього тижня на засіданні уряду була презентована низка ініціатив, які дозволять створити нормальні умови для підтримки розвитку сімей в Україні. Зокрема, вже з 1 вересня матерям у пологових будинках будуть надавати пакунки малюка, які, на думку Гройсмана, стануть суттєвою допомогою родині. А з 1 січня уряд має намір запровадити спільно з місцевими владами таку послугу, як муніципальна няня, бо це дозволить створити умови, аби мама могла працювати у разі потреби.

“Я переконаний, що позитивну динаміку розвитку держави ми будемо мати тоді, коли буде збільшена народжуваність. Це державна політика з одного боку, але цей й безпека і якість життя - з іншого”, - додав він.

Глава уряду вважає, що якщо владі вдасться створити усі необхідні умови для дитини, то і якість життя дорослих значно поліпшиться, бо тут є прямий зв’язок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-