Дружні до дітей громади додатково отримають 1% ПДФО - Гройсман

Дружні до дітей громади додатково отримають 1% ПДФО - Гройсман

Укрінформ
З 1 червня в Україні стартує ініціатива UNICEF "Громади, дружні до дітей та молоді", за умовами якої місцеві органи можуть отримати додатково до своїх бюджетів 1% податку на доход фізосіб на заходи для розвитку дітей.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду у середу.

"З 1 червня уже будуть обрані перші міста, які долучаться до відповідної програми. Після того, як міста будуть визначені, то на рік отримуватимуть 1% ПДФО на цілі дитинства всередині малих міст. Наприклад, для Маріуполя це буде 27 мільйонів гривень додаткового ресурсу, Умань - 3 мільйони гривень", - сказав Гройсман.

Читайте також: "Гроші на няню" українцям обіцяють вже з наступного року

Заступник міністра соціальної політики Олександра Чуркіна пояснила, що Україна цього року долучилася до міжнародної ініціативи UNICEF "Громади, дружні до дітей та молоді".

"Ініціативою передбачено, що громади, які долучаються, здійснюють заходи, спрямовані на розвиток і соціалізацію дітей, що проживають у цих громадах, від UNICEF мають отримати відповідний статус "Громади, дружньої до дітей", що не просто", - сказала вона.

Читайте також: Гройсман привів на засідання уряду дітей

Чуркіна наголосила, що уряд зі свого боку буде підтримувати такі громади, зокрема, забезпечуватиме додаткові надходження до їх бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-