Аваков шокований реакцією деяких міжнародних організацій на

Аваков шокований реакцією деяких міжнародних організацій на "вбивство" Бабченка

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що його здивувала реакція деяких міжнародних організацій щодо замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він сказав на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українські спецслужби, слава Богу, запобігли цьому вбивству, і слава Богу, знайшли за необхідне затримати злочинця саме в такий спосіб. Тому, м'яко кажучи, дивують і шокують такі заяви", - сказав Аваков.

За його словами, краще зробити таку спецоперацію, щоб людина залишиться живою.

"Якщо була б можливість, зробити такі операції по всім іншим резонансним випадкам, які ви знаєте, які відбуваються у нас, то ми б це робили кожен день. Але відбувається те, що відбувається. Врятоване життя, зруйнована потенційна мережа, яка мала продовження раз, два, три, чотири, тридцять, і це досить для того, щоб ми були задоволені", - наголосив міністр.

Він підкреслив особливу роль і високу ступінь пропрацьованості з боку (голови СБУ — ред.) Василя Грицака.

"Він особисто і його служба зробили дуже багато, щоб зруйнувати цю мережу", - уточнив Аваков.

Раніше повідомлялося, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок, 29 травня, трьома пострілами у спину в Києві на порозі власної квартири. За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий.

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство Бабченка, а його відомство провело спецоперацію і зірвало замах.

Читайте також: Термін "фейкова новина" до спецоперації з Бабченком неприйнятний - політолог

Грицак також повідомив, що організатор замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка говорив про необхідність усунення 30 осіб на території України, а замовлення вбивства Бабченка було "пробним".

Згодом Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) засудила рішення українських правоохоронців розповсюдити неправдиву інформацію про вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві.

Міністер закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс у свою чергу висловив думку, що дії України щодо інсценування вбивства Бабченка суперечать європейським принципам поширення достовірної інформації у медіа.

У міжнародній організації "Репортери без кордонів" також висловили своє обурення спецоперацією Служби безпеки із інсценування вбивства Бабченка.

Водночас у Європарламенті з великим полегшенням дізналися, що журналіст Аркадій Бабченко живий.

Чеський експерт Якуб Янда, директор аналітичного центру "Європейські цінності", висловив думку, що СБУ заслуговує на повагу за порятунок життя журналіста Аркадія Бабченка, і спецслужба гідно виконала свою роботу в протистоянні Кремлю.

У свою чергу польські ЗМІ назвали порятунок Бабченка успіхом українських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-