Термін

Термін "фейкова новина" до спецоперації з Бабченком неприйнятний - політолог

Укрінформ
Застосовувати термін "фейкова новина" до ситуації з інсценуванням українськими спецслужбами смерті журналіста Аркадія Бабченка є неприйнятним.

Таку думку висловив керівник центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції в Укрінформі "Чи сприяє блокування антиукраїнських сайтів появі в Україні "інформаційного авторитаризму?".

"Один нещодавній момент, коли виник відразу термін "фейкові новини". І тут є конкретна ситуація - одна справа, коли інформацію не спростовують і продовжують поширювати. Інша - коли через 20 годин спецслужби самі повідомляють, що це була частина спецоперації, чому вони змушені були піти на це, тому не йдеться тут про фейкову новину. Так, можна сперечатись про моральність таких дій, але в даному випадку термін "фейкова новина" є неприйнятним", - наголосив політолог.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня ввечері з'явилася інформація про те, що відомого російського журналіста Аркадія Бабченка застрелили у Києві.

Читайте також: В ОБСЄ розкритикували неправдиву інформацію щодо "вбивства" Бабченка

Проте наступного дня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що убивство Бабченка було інсценоване у рамках спецоперації СБУ. За словами Грицака, виконавця замаху затримано, а замовили вбивство журналіста російські спецслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-