Справа Слідкому РФ про вбивство Бабченка

Справа Слідкому РФ про вбивство Бабченка "це явка з повинною" - політолог

Укрінформ
Убивство Аркадія Бабченка є, зокрема, способом для кремлівського режиму повністю затерти історію з голодуванням українського режисера Олега Сенцова.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook політолог Тарас Березовець.

"Вбивство Аркадія Бабченка це ще й спосіб повністю затерти історію з голодуванням Олега Сенцова. На аргумент "у вас напередодні Чемпіонату світу з футболу голодує політичний в'язень" з Кремля вже пролунало очікуване "Слідчий комітет не має наміру залишати без уваги жорстокі злочини стосовно громадян Росії", - йдеться в повідомленні.

За словами політолога, порушення кримінальної справи Слідчим комітетом РФ за фактом вбивства Аркадія Бабченка - "це явка з повинною путінського режиму": "Що характерно. Останній раз подібне розслідування СК РФ проводив у зв'язку із вбивством екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Ось такий бузувірський кремлівський "гумор".

Відразу ж після вбивства журналіста Березовець вказав на те, що воно могло бути вчинене "навздогін фіналу ЛЧ, що завершився, в Києві": "Спецслужби України мали достовірну інформацію про підготовлюваний теракт в столиці, які розробляла російська розвідка. Через готовність СБУ і Нацполіції або в результаті форс-мажору здійснити задумане російським спецслужбам не вдалося. Очевидно, Аркадій Бабченко міг стати жертвою випадкового вибору з середовища російської еміграції в Україні, оскільки вибір мети мав відповідати кільком вимогам: бути публічним і чітко асоціюватися з антипутінською опозицією".

Політолог наголосив, що вбивство Бабченка  -  це класичний теракт. "Його мета - посіяти паніку в суспільстві, показати нездатність українських спецслужб запобігти подібним терактам, викликати недовіру до власної країни. Українське суспільство піддається черговому болісному випробуванню. Пора зрештою покінчити з ілюзіями  і зрозуміти, що це війна, війна проти України і всього цивілізованого світу. Війна, в якій не беруть полоних. Мета якої з боку Кремля - перемога за будь-яку ціну, будь-якою кров'ю, будь-якими жертвами", - додав він.

Читайте також: Російський журналіст назвав вбивство Бабченка терактом

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок увечері в Києві вбили російського журналіста, блогера Аркадія Бабченка, який відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань у Росії він переїхав жити в Європу, а потім в Україну.

Аркадія застрелили в під'їзді, коли він мав намір увійти до квартири.

Член колегії МВС України, нардеп Антон Геращенко повідомив, що поліція розглядатиме версію про причетність російських спецслужб до вбивства Аркадія Бабченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-