Російський журналіст назвав вбивство Бабченка терактом

Російський журналіст назвав вбивство Бабченка терактом

Укрінформ
Вбивство в Києві Аркадія Бабченка є терористичним актом щодо журналістської спільноти і Росії, й України.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook журналіст російської "Нової газети" Павло Канигін.

"Те, що сталося, - це сигнал, як пише один відомий гівнюк з «Комсомольської правди», усім, хто виїхав і думав, що забезпечив собі тим самим безпеку. Напевно, гівнюк правий. Тільки це не просто сигнал. Це терористичний акт щодо журналістської спільноти і Росії, й України. Вибравши найщирішого, найбільш гучного і сміливого, того, хто на виду, вбивці атакували усіх нас. Якщо можемо дістати зухвалого дотепника Бабченка в київському під'їзді, подумайте, що можемо зробити з рештою, говорять вбивці», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Поліція сказала, коли проведуть експертизи у справі про вбивство Бабченка

Канигін також назвав боягузами всіх тих, хто пише зараз, що ніякої небезпеки для влади Бабченко не становив,  і про "сакральну жертву" напередодні важливої події Чемпіонату світу з футболу, щоб "дискредитувати Путіна, якому невигідно". 

"За 18 років "невигідних Путіну вбивств" не знайдений замовник у жодній з гучних справ, а відмовки все такі ж дешеві", - наголосив журналіст. 

Канигін зауважив, що Аркадій щодня "рубав з плеча так хвацько, що іноді ставало ніяково навіть близьким". 

"Слова його були образливі для влади, яка знову оголосила про свою сакральну природу, і образливі для фанатиків, які стали раптом російським політичним мейнстрімом. А в такій атмосфері тотального божевілля вже одних слів стає цілком достатньо. Слова, та такі гострі як у нього, неконтрольовані взагалі ніяк - зараз розкіш, яку відбирають, якщо можуть дотягнутися. І ось дотяглися", - додав він.

Нагадаємо, російського журналіста Аркадія Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили увечері у вівторок, 29 травня, в Києві на порозі власної квартири.

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій вбивства в поліції вважають професійну діяльність журналіста, який гостро критикував путінський режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-