Постпред Росії при ООН використав факт убивства Бабченка у промові в Радбезі

Постпред Росії при ООН використав факт убивства Бабченка у промові в Радбезі

Укрінформ
Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя не оминув можливості використати факт убивства в Києві колишнього російського журналіста Аркадія Бабченка під час свого виступу в РБ ООН.

Представник Росії зробив свою заяву під час засідання Радбезу у вівторок щодо ситуації в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Щойно в Києві був убитий російський журналіст, громадянин Росії Аркадій Бабченко. Це сталося кілька годин тому", - заявив Небензя.

Читайте також: Підло, у спину: соцмережі відреагували на вбивство Бабченка

Він наголосив, що в Україні "незалежних та опозиційних журналістів убивають", не уточнивши при цьому, кого має на увазі, і в опозиції до кого були ці журналісти.

"Можна припустити, що українська влада звинуватить у цьому Росію. Це вже відбувалося неодноразово раніше", - зазначив представник РФ.

Читайте також: Міжнародна федерація журналістів нагадала, що Бабченко був лютим критиком Путіна

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 29 травня, в Києві був застрелений у спину Аркадій Бабченко, російський журналіст, військовий кореспондент і письменник. У 2017 році він повідомив, що регулярно отримує погрози на свою адресу, і в цьому зв'язку разом з родиною залишив Росію. Спочатку жив у Празі, пізніше - в Ізраїлі. З серпня 2017 року постійно проживав у Києві, де працював ведучим програми "Prime: Бабченко" на кримськотатарському телеканалі ATR.

Читайте також: Бабченка вбили за сценарієм КДБ і ГРУ – експерт

Член колегії МВС України, депутат Верховної Ради від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що однією з версій розслідування будуть дії російських спецслужб щодо усунення осіб, "які заважають і далі отруювати свідомість росіян правдою про те, що насправді відбувається в Росії і в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-