Бабченка вбили за сценарієм КДБ і ГРУ – експерт

Бабченка вбили за сценарієм КДБ і ГРУ – експерт

Укрінформ
Опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка, який втік в Україну, вбили за сценарієм ліквідації, що використовували люди КДБ і ГРУ.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook політичний аналітик Олександр Кочетков.

"Вбили Аркадія Бабченка - одного з найбільш лютих і яскравих критиків путінського режиму. За наявною інформацією, три постріли зроблені в спину, коли Аркадій відкривав двері своєї квартири. З контактів з працівниками спецслужб знаю, що це один зі сценаріїв ліквідації, який використовували "торпеди" КДБ і ГРУ: кілер чекає жертву на сходах на проліт вище квартири, жертва його не бачить. Коли жертва починає відкривати двері і виявляється нерухомою, кілер робить кілька пострілів у спину і встигає втекти непоміченим", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вбивство Бабченка: Поліція буде розглядати версію причетності спецслужб РФ

Експерт підкреслив, що вбивство Бабченка – "це замовне політичне вбивство за професійними канонами совкових спецслужб".

"І на цій підставі у мене немає сумнівів, що путінський режим демонстративно розправляється з тими, хто намагається йому протистояти. Виживанням з розуму недоімператор постійно підвищує ставки в своїй фатальній грі з Заходом. Він дійсно має намір волокти за собою в могилу половину людства. І тому проти нього виправдані будь-які дії, як за вироком суду, який, на жаль, нескоро, так і превентивно", - зазначив Кочетков.

"Північний потік", говорите? Чемпіонат з футболу? Коли ж світ зрозуміє, що отруйна комаха має бути знищена?", - додав він.

Читайте також: У своєму останньому дописі Бабченко розповів, як ледь не загинув чотири роки тому

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок ввечері в Києві вбили російського журналіста, блогера Аркадія Бабченка, який відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань у Росії він переїхав жити до Європи, а потім в Україну.

Аркадія застрелили в під'їзді, коли він хотів увійти до квартири.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-