Геращенко спрогнозувала «дуже важкі» переговори в Мінську

Геращенко спрогнозувала «дуже важкі» переговори в Мінську

Укрінформ
Переговори на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 30 травня будуть «дуже важкими».

Таку думку висловила перший заступник Голови Верховної Ради, член гуманітарної підгрупи ТКГ на переговорах у Мінську Ірина Геращенко в ефірі "Радіо Свобода".

«Завтра під час чергових переговорів у Мінську, які, очевидно, будуть дуже важкими на фоні ескалації насильства на Донбасі, на фоні загибелі цивільних, дітей українських, військових, завтра важка дуже буде розмова у всіх групах. Але дві ключові теми, які українська сторона буде жорстко порушувати, – це припинення насильства, режим тиші, який не дотримується, на жаль, навпаки бачимо страшні порушення, і звільнення заручників. І ми би дуже хотіли почути офіційну відповідь від представника Росії щодо 23 росіян, чи Росія збирається їх забирати, чи відмовляється від них», – сказала Геращенко.

Як відомо, після попереднього засідання контактної групи в Мінську Геращенко заявляла, що прогресу на переговорах щодо звільнення заручників немає.

Читайте також: Штайнмаєр сподівається на активізацію "нормандського формату"

Президент України Петро Порошенко 29 травня на зустрічі з Президентом Федеративної Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві наголосив на необхідності якнайшвидшого звільнення українських військовослужбовців, активістів і волонтерів, які утримуються на окупованій території, та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в окупованому Криму і РФ.

Востаннє передача полонених на Донбасі відбулася у грудні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-