Nord Stream 2: Штайнмаєр вважає безпідставними занепокоєння Києва щодо транзиту

Nord Stream 2: Штайнмаєр вважає безпідставними занепокоєння Києва щодо транзиту

Укрінформ
Проект Nord Stream 2 є політичним і спрямований на розкол Європейського Союзу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу з резидентом Федеративної Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Україна докладає максимуму зусиль для того, щоб переконати, у тому числі й окремих європейських партнерів, що Nord Stream 2 - це абсолютно політичний, а не економічний проект, який спрямований на те, щоб розколоти єдність Євросоюзу, спрямований на те, щоб завдати шкоди Україні й значно знизити рівень безпеки в усьому регіоні, а не просто конкурентноздатність європейської економіки", - наголосив Порошенко.

За його словами, Україна розраховує, що у питанні Nord Stream 2 буде знайдено "оптимальне" рішення.

У свою чергу Президент ФРН заявив: занепокоєння України щодо того, що вона перестане бути транзитером газу у майбутньому, є "безпідставними".

Читайте також: Моравецький назвав Nord Stream-2 "отруйною пігулкою" з геополітичними наслідками

"Ви не повинні нас звинувачувати, бо навіть якщо ми говоримо про Nord Stream 2, ми говоримо також про майбутнє і безпеку України. Я сподіваюсь, Україна стежить за зусиллями Німеччини щодо забезпечення транзиту природного газу через Україну. Для цього відбуваються переговори не лише між Німеччиною і Україною, а також з Європейським Союзом. Я сподіваюсь, що вони принесуть результати у найближчому майбутньому", - сказав Штайнмайєр.

Президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр перебуває в Україні з дводенним офіційним візитом на запрошення Президента Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-