ПА НАТО усвідомлює загрози з боку Росії - Фріз

ПА НАТО усвідомлює загрози з боку Росії - Фріз

Укрінформ
Більшість делегацій країн на весняній сесії Парламентській асамблеї НАТО у Варшаві підтримує Україну й усвідомлює загрози від дій Росії.

Про це в кулуарах ПА НАТО у коментарі власному кореспондентові Укрінформу заявила голова постійної делегації України в ПА НАТО Ірина Фріз.

“Дуже приємно спостерігати, що під час сесії спостерігається чітка позиція усієї ПА НАТО щодо загроз і викликів, які породжує Росія. Є чітке усвідомлення ведення Росією гібридної війни в усіх її проявах, що вважається загрозою для демократичних країн”,- зазначила Фріз. 

Вона звернула увагу, що під час обговорень на сесії багато уваги було приділено пропаганді, кампанії фейк-ньюсів. Український політик зауважила, що ПА НАТО підтвердила готовність не лише сповідувати демократичні цінності, права і свободи людини, але і здатність їх ефективно захищати. 

Голова постійної делегації України підкреслила, що переважна більшість  делегацій країн в ПА НАТО демонструє підтримку Україні, що дуже добре видно під час роботи в комітетах, обговорення доповідей, підготовки заключних резолюцій. 

Читайте також: Україна та Грузія повинні якнайшвидше стати членами НАТО - польський міністр

Як підкреслила Фріз, оприлюднений напередодні на ПА НАТО британським парламентарієм лордом Джоплінгом проект звіту "Протидія гібридним загрозам, що виходять від Росії: актуалізація" є “дуже глибоким” і в ньому  детально прописано перелік загроз, які безпосередньо на собі відчула Україна.

Як інформувало агентство, у звіті лорд Джоплінг, зокрема, підкреслив, що одним з найбільш вразливих пунктів, що може бути ціллю Росії, є стратегічні лінії комунікації, зокрема морські кабелі, які несуть основний масив глобальної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-