Гройсман відзначив позитивну тенденцію у відносинах з Болгарією

Гройсман відзначив позитивну тенденцію у відносинах з Болгарією

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим відзначив позитивну тенденцію у відносинах між країнами.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Мені приємно відзначити, що розвиток двосторонніх відносин між нашими двома країнами має позитивну тенденцію», - сказав Гройсман.

У свою чергу Борисов додав, що бачить великий потенціал у розвитку  спільних можливостей обох країн, передусім в логістиці.

«Наші  перемовини важливі. Ми бачимо великий потенціал у розвитку наших  спільних можливостей, передусім в логістиці», - наголосив Борисов.   

Сторони також відзначили, що більшість двосторонніх домовленостей, досягнутих під час останніх зустрічей на найвищому рівні, були успішно реалізовані. Йдеться про запровадження прямого авіаційного та залізничного сполучення, реалізацію високотехнологічного проекту на АЕС «Козлодуй», а також вирішення питання виключення Болгарії із переліку держав, щодо яких застосовується законодавство про трансфертне ціноутворення. 

Сторони обговорили й питання співробітництва в енергетичній сфері. За словами Володимира Гройсмана, Україна готова поділитися нашим досвідом у сфері пошуку альтернативних постачальників ядерного палива для реакторів ВВЕР-440, а також співпрацювати з Болгарією в газотранспортній сфері. 

Читайте також: Товарообіг між Україною та Болгарією зріс більш ніж на третину - Порошенко

Болгарія є важливим ринком збуту української продукції та найбільшим торговельно-економічним партнером України в Балканському регіоні. У 2017 році зовнішня торгівля між Україною та Болгарією демонструвала динаміку зростання. За підсумками 2017 року взаємна торгівля становила 650 млн дол. Основні статті українського експорту - метали, продукція машинобудування, вироби з деревини. Інтерес для болгарської сторони представляє співпраця в фармацевтиці, туризмі, транспорті та енергетиці.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні з візитом в Україні перебуває прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-