Антикорупційний суд: Парубій виключає можливість третього читання

Антикорупційний суд: Парубій виключає можливість третього читання

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій Андрій Парубій виключає можливість розгляду президентського законопроекту № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд" у третьому читанні.

Про це він сказав у коментарі журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сумніваюся (що можлива процедура розгляду у третьому читанні, - ред.). По-перше, третє читання передбачає тільки технічні, редакційні правки, а не змістовні. По-друге - ми не можемо зволікати. Я вважаю, що історія з Антикорупційним судом дуже затягнулася - необхідно переходити до прийняття рішення. Я буду робити усе можливе, щоб ми прийняли його чимшвидше і не з продовженням роботи, а власне, вже в другому читанні і в цілому", - зазначив Парубій.

Водночас він додав, що під час ухвалення рішення мають бути враховані всі правки, запропоновані Венеціанською комісією.

"Ми з Венеціанською комісією в постійному контакті, але Верховна Рада є центром прийняття рішень і тут будуть прийматися рішення... Безпосередньо перед остаточним голосуванням за закон комітет буде рекомендувати повернутися до тих правок, які є принциповими і без яких законопроект не буде цілісним", - уточнив спікер.

Читайте також: Парубій визнав, що Рада сьогодні не встигне з Антикорупційним судом

Як повідомлялося, наприкінці ранкового пленарного засідання Парубій констатував, що Рада не встигне завершити у четвер, 24 травня, розгляд у другому читанні законопроекту «Про Вищий антикорупційних суд» і ухвалити рішення щодо нього.

Станом на 13:00 депутати розглянули 536 із 1927 поправок до проекту закону про Антикорупційний суд.

Раніше перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко наголошувала, що час розгляду законопроекту залежатиме від узгодження з МВФ та фракціями деяких положень законопроекту, зокрема щодо процедури подолання вето громадської ради міжнародних експертів на кандидатів у судді. За її словами, у разі постатейного розгляду парламент зможе вийти на ухвалення законопроекту на наступному пленарному тижні. 

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про Антикорупційний суд 1 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-