Експерти оцінили політику Порошенка за четвертий рік президентства

Експерти оцінили політику Порошенка за четвертий рік президентства

Опитування
Укрінформ
За четвертий рік перебування на посту глави держави експерти найвище оцінюють зовнішню політику Президента Петра Порошенка і найбільшим його досягненням називають запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це сказала у четвер директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, презентуючи результати експертного опитування "Четвертий рік Президента Петра Порошенка", проведеного Фондом 16-23 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найкраще, на думку експертів, Президент протягом четвертого року справлявся із запровадженням зовнішньої політики - 6,5 бала за 10-бальною шкалою. І головним досягненням за четвертий рік його перебування на посаді глави держави експерти назвали запровадження безвізового режиму між Україною і ЄС", - розповіла Бекешкіна.

За її словами, загалом експерти оцінили діяльність Порошенка протягом четвертого року у 5 балів за 10-бальною шкалою. Це нижче за середню оцінку першого року президентства (5,3 бала) і дещо вище за відповідний минулорічний показник (4,7 бала).

Бекешкіна зазначила, що взаємодію Президента з парламентом експерти оцінили у 5 балів, взаємодію з урядом - у 5,2 бала, виконання функцій гаранта Конституції та прав і свобод громадян - у 4,8 бала, врегулювання збройного конфлікту на Донбасі - у 4,9 бала, проведення реформ - у 4 бали, взаємодію із суспільством - у 3,6 бала. Найгірше експерти оцінили реалізацію кадрової політики - у 3,2 бала.

Водночас, за інформацією Бекешкіної, серед важливих досягнень в активі Президента за четвертий рік, на думку експертів, є посилення обороноздатності та продовження реформ ЗСУ, постачання летальної зброї зі США до України, ініціатива створення єдиної помісної церкви, продовження режиму санкцій проти Росії та збереження міжнародної коаліції на підтримку цих санкцій.

Читайте також: Рейтинг президентських лідерів: соціолог розповіла про "маленьку сенсацію"

При цьому, за словами Бекешкіної, відсутність прогресу в боротьбі з корупцією та проблеми зі створенням Антикорупційного суду експерти відзначили як ключові невдачі Президента за четвертий рік його діяльності.

Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва провів експертне опитування 16-23 травня 2018 року. Аналогічні опитування були проведені у 2015, 2016 і 2017 роках. Його мета - з'ясувати думку експертів щодо основних досягнень і невдач Президента протягом кожного року перебування на посаді глави держави. Цьогоріч було опитано 55 експертів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-