Савченко поскаржилась до КСУ на свій арешт

Савченко поскаржилась до КСУ на свій арешт

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко подала до Конституційного суду скаргу на обрання їй запобіжного заходу у вигляді арешту. 

Про це Укрінформу повідомили у Конституційному суді.

"До Конституційного суду надійшла скарга народного депутата Надії Савченко на її арешт", - зазначив співрозмовник.

За словами джерела агентства, у КСУ скарга розподілена з-поміж суддів і наразі вивчається.

"Суддя має надати проект ухвали про відкриття провадження або про відмову у його відкритті на засіданні колегії суду", - пояснив співрозмовник.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва залишив без задоволення апеляцію на ухвалу суду першої інстанції про продовження запобіжного заходу народному депутату Надії Савченко у вигляді тримання під вартою.

Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами й вибуховими речовинами.

Читайте також: Апеляційний суд залишив Савченко під вартою

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави, а 15 травня продовжив арешт ще на два місяці - до 13 липня.

Як відомо, в результаті ухвалення у 2016 році судової реформи у фізичних та юридичних осіб з'явилося право подати до Конституційного суду скаргу, якщо вони вважають, що  застосований в остаточному судовому рішенні в їхній справі закон суперечить Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-