Україна запровадила санкції проти Курченка

Україна запровадила санкції проти Курченка

Укрінформ
Україна запровадила санкції проти бізнесмена Сергія Курченка, який переховується від українського слідства за кордоном.

Про це свідчать дані з додатку фізичних осіб, проти яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), до рішення РНБО від 2 травня 2018 року, опублікованому на сайті Президента України.

“Курченко Сергій Віталійович, 21.09.1985 р.н., уродженець м. Харків, громадянин України, український бізнесмен, власник групи компаній “Східно-Європейська паливно- енергетична компанія”, - йдеться у переліку фізосіб, щодо яких застосовуються санкції.

Серед обмежувальних заходів: блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; запобігання виведенню капіталів за межі України; заборона участі у приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах.

Також вводиться повна або часткова заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з законом України “Про санкції”.

Крім того, вводиться заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави.

Читайте також: Україна ввела санкції проти 1748 фізичних та 756 юридичних осіб

Санкції запроваджено на три роки. 

Як повідомлялося, олігарха-втікача Курченка в Україні підозрюють, зокрема, у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодінні чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухиленні від сплати податків, легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, тобто створенні та придбанні суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло великої матеріальної шкоди.

Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України, де переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У зв’язку із цим його оголошено у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-