Євродепутат сказала, від чого залежить міжнародна фіндопомога для України

Євродепутат сказала, від чого залежить міжнародна фіндопомога для України

Укрінформ
Від подальших кроків по боротьбі з корупцією в Україні багато в чому залежить подальша фінансова підтримка країни.

Про це заявила євродепутат від Німеччини, співголова парламентської асамблеї Euronest, член фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс повідомили кореспондентові Укрінформу з офісу політика.

«Майбутнє голосування у Верховній Раді щодо створення спеціалізованого Високого Антикорупційного суду є дуже важливим кроком у процесі українських реформ. Виконання рекомендацій Венеціанської комісії, зокрема щодо юрисдикції суду і процесу вибору суддів, не тільки має вирішальне значення, але і є однією з передумов для подальшої міжнародної та європейської фінансової підтримки України», - заявила Гармс.

Читайте також: Європарламент заохочує Раду до голосування за Антикорупційний суд

Вона також вкотре висловила сподівання, що українські парламентарії нарешті скасують зобов'язання з електронного декларування для неурядових організацій і зайнятих у сфері боротьби з корупцією активістів, а також приймуть рішення щодо «політично збалансованої Центральної виборчої комісії».

Всі ці кроки, за словами Гармс, означали б значний прогрес у боротьбі проти корупції, а також наблизили б Україну до справедливих виборів у 2019.

Читайте також: ВР взялася за Антикорупційний суд, до проекту закону – майже 2000 поправок

Вона сподівається, що саме такий результат стане підсумком багатьох продуктивних дискусій українських депутатів і європейських парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-