Антикорупційний суд: Парубій спрогнозував дату розгляду законопроекту у другому читанні

Антикорупційний суд: Парубій спрогнозував дату розгляду законопроекту у другому читанні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що парламент повинен у середу, 23 травня, розпочати розгляд президентського законопроекту про антикорупційний суд у другому читанні.

Про це він заявив, закриваючи вечірнє засідання парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фактично Апарат (Верховної Ради) вже доопрацьовує всю порівняльну таблицю до законопроекту - це 1925 правок. Апарат обіцяє, що на ранок таблиці вже будуть подані в зал і буде можливість прийняти політичне рішення, як нам діяти, якщо узгодження (із представниками Венеціанської комісії та МВФ щодо повноважень Громадської ради міжнародних експертів у доборі кандидатів у судді Антикорупційного суду, - ред.). Тому я проведу консультації з головами фракцій, щоб ми змогли вийти на узгоджену позицію. Але моя думка: завтра входити і розглядати, і визначатися вже в залі", - сказав спікер.

При цьому він підкреслив, що найближчі два дні в Раді триватиме розгляд законопроекту про Антикорупційний суд, а тому закликав депутатів до відповідальності за те рішення, яке будуть приймати.

Читайте також: Павелко і Холодницький прокоментували гучну справу про «договірняки» в українському футболі

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у грудні 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" (№ 7440). 

1 березня 2018-го Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-