Рішення арбітражу ООН щодо Керченського мосту можливе у 2019 році

Рішення арбітражу ООН щодо Керченського мосту можливе у 2019 році

Укрінформ
Рішення Арбітражного трибуналу Конвенції ООН з морського права, зокрема щодо зведення Росією Керченського мосту до окупованого Криму, можна очікувати у 2019 році.

Таку думку висловила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що до кінця 2018 року почне розглядатись це питання (в Арбітражному трибуналі - ред.), у 2019 році ми будемо очікувати результат», - зазначила Луценко.

Як вона нагадала, зведення цього мосту засудила світова спільнота, зокрема США, ЄС, НАТО, Велика Британія, Канада.

Читайте також: Покарання за агресію РФ в Україні неминуче, як Страшний суд - Порошенко

Луценко також наголосила, що за дорученням глави держави в Арбітражний трибунал Конвенції ООН з морського права було подане клопотання про захист суверенних інтересів України, у тому числі у зв'язку з будівництвом Керченського мосту.

Як повідомляв Укрінформ, у Краснодарському краї РФ 15 травня офіційно запустили автомобільний рух на мосту через Керченську протоку в окупований Росією Крим. У церемонії взяв участь президент Росії Володимир Путін, який проїхав по мосту за кермом КамАЗа.

Президент України Петро Порошенко назвав незаконне будівництво Керченського моста черговим свідченням зневажання міжнародного права з боку Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-