Порошенко: автокефалія посилить національну безпеку

Порошенко: автокефалія посилить національну безпеку

Укрінформ
Надання автокефалії Українській православній церкві завершить процес утвердження незалежності України в духовному вимірі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій у Биківні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дорога українців до Бога пролягає не через Москву. У нас є свій шлях. І переконаний, що томос про автокефалію, наданий нашій українській церкві, завершить утвердження незалежності й самостійності України в духовному вимірі", - підкреслив глава держави.

Президент також висловив переконання, що автокефалія посилить і національну безпеку України, адже, за його словами, вона автоматично послабить вплив країни-агресора на внутрішні українські справи.

Водночас Порошенко зазначив, що в цілому вбачає свою місію в тому, щоб зробити так, аби Україна "безповоротно вийшла зі смертельно небезпечної зони тяжіння до російської імперії". При цьому він додав, що українці вже зробили свій європейський вибір і упевнено виходять із сфери російського впливу.

Читайте також: В Україні вже декомунізували тисячі вулиць та населених пунктів – Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-