В Україні вже декомунізували тисячі вулиць та населених пунктів – Порошенко

В Україні вже декомунізували тисячі вулиць та населених пунктів – Порошенко

Укрінформ
В Україні впродовж останніх трьох років перейменовано у рамках декомунізації близько тисячі населених пунктів та 52 тисячі площ і вулиць.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій у Биківні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На підставі закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів перейменовано 52 тисячі площ і вулиць, майже тисяча населених пунктів", - сказав він.

Також, за словами Президента, демонтовано майже 1,5 тисячі пам'ятників Леніну.

Крім того, Порошенко нагадав, що в Україні було заборонено діяльність Комуністичної партії.

Читайте також: Турчинов: Маємо завадити планам п’ятої колони РФ щодо реставрації "совка"

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 20 травня відзначають День пам'яті жертв політичних репресій. Щорічно він припадає на третю неділю травня.

День пам'яті жертв політичних репресій встановлено згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України.

Як повідомлялося, Верховна Рада у квітні 2015 року ухвалила закон про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-