Турчинов: Маємо завадити планам п’ятої колони РФ щодо реставрації

Турчинов: Маємо завадити планам п’ятої колони РФ щодо реставрації "совка"

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що небезпечна інфекція тоталітаризму спонукає кремлівських очільників Росії до імперського реваншизму та військової агресії.

На цьому він наголосив на своїй сторінці у Facebook

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять понад півмільйона українців - жертв політичних репресій тоталітарних комуністичних жорен, яким для продовження власного існування були необхідні безперестанні криваві жертвоприношення. І сьогодні небезпечна інфекція тоталітаризму спонукає кремлівських очільників Росії до імперського реваншизму та військової агресії", - заявив Турчинов.

Читайте також: В Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій

Він додав, що з комуністичного минулого повернувся термін "політв’язні" - у російських в’язницях та таборах знову українці - незламні та горді патріоти своєї держави.

"Але всі загрози, агресія, провокації та терор, який намагаються розв’язати керманичі РФ проти нашої країни, приречені на поразку, оскільки ми гідні пам’яті людей, які віддали своє життя за те, щоб на українській землі ніколи більше не панувала диктатура", - підкреслив секретар РНБО.

За його словами, напередодні президентських та парламентських виборів дехто з українського політичного маргіналітету для збільшення власних рейтингів намагається погратися у "сильну руку", "обмеження демократії" та "залізний порядок", "не розуміючи, що мільйони розстріляних та замордованих українців стали для нас не тільки пам’яттю, але й національним імунітетом проти тоталітарних режимів фюрерів та диктаторів різних мастей".

"Молячись за безневинно загиблих, ми маємо завадити планам п’ятої колони РФ щодо реставрації "совка" і повторення репресій, та докласти усіх зусиль до повернення з російських в’язниць всіх політв’язнів та військовополонених додому", - підкреслив Турчинов.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 20 травня відзначають День пам'яті жертв політичних репресій. Щорічно він припадає на третю неділю травня.

День пам'яті жертв політичних репресій встановлено згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-