У США допитали екс-депутата Ради, який пропонував план примирення Росії та України

У США допитали екс-депутата Ради, який пропонував план примирення Росії та України

Укрінформ
Команда спеціального прокурора США Роберта Мюллера спілкувалася протягом минулого року з колишнім депутатом Верховної Ради України Андрієм Артеменком у рамках суперечливого плану щодо пом'якшення конфлікту між США і Росією.

Про те, що у нього хотіли дізнатися детальну інформацію про взаємодію з посадовцями адміністрації Трампа, Артеменко розповів виданню Politico

Агенти ФБР щонайменше двічі ставили йому різноманітні запитання про "зустрічі, відносини і питання, які обговорювалися на різних рівнях американського політичного істеблішменту". "До них належать конгресмени, сенатори і представники адміністрації Білого дому", - розповів Артеменко.

Всього, за його словами, колишньому українському політику був пред'явлений список з понад 140 питань, відповісти на які під присягою він має 1 червня.

Хоча екс-депутат відмовився назвати імена конкретних людей, які цікавили ФБР, ці деталі проливають нове світло на роботу спеціального прокурора, який очолює розслідування спроб втручання Росії у вибори 2016 року в США і того, чи сприяла кампанія Трампа цим зусиллям.

Читайте також: "План Артеменка" зацікавив слідчих США, екс-депутата викликали для свідчень – ЗМІ

Артеменко привернув до себе увагу слідчих Мюллера через спроби укласти угоду з адміністрацією президента Дональда Трампа з метою скасування антиросійських санкцій, введених при Обамі. Натомість Кремль мав би вивести свої війська із Східної України, а в Росії був би проведений референдум про "передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років".

Тоді ще депутат спробував передати цей план у Білий Дім через двох колег Трампа, які зараз зацікавлені в розслідуванні, - ділового партнера президента Фелікса Сатера і його особистого адвоката Майкла Коена. План, можливо, зрештою опинився на столі радника з національної безпеки Майкла Флінна, який визнав себе винним у тому, що брехав ФБР про свої контакти з російськими офіційними особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-