Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Нові політлідери: Не можна побудувати другий поверх раніше першого

Нові політлідери: Не можна побудувати другий поверх раніше першого

Укрінформ
Майбутні політичні партії виростатимуть із сьогоднішнього громадянського суспільства

В найближчі дні планую запостити декілька критичних статей різних авторів про проект "Нові лідери" зі своїми коментарями. Звичайно, вибиратиму ті статті, де є аналіз, а не ті, де просто #зрада та купа емоцій. Ось один з найбільш вагомих і виважених критичних текстів (унизу).

І тут я мушу сказати, що повністю погоджуюся із Севгіль Мусаєвою: політичні лідери не виростають на телевізійних шоу. Політичні лідери виростають із сталих суспільних інституцій. Макрон не з'явився сам по собі. Клінтон та Обама виростали у певному середовищі. Навіть Радянський Союз мав свій комсомол як соціальний ліфт. Список можна продовжувати до безкінечності, але нема сенсу. Все одно ми нічого такого не маємо, а Пласт, Українська академія лідерства та інші новітні (чи відроджені) проекти ще не набрали сили та всеукраїнського масштабу.

Але ж телевізійне шоу і не ставить на меті створити нових політичних лідерів. Мета його інша, і я про це вже казав декілька разів: просвіта, стимулювання громадянської активності та підтримка громадянских проектів. Я твердо знаю: майбутні політичні партії виростатимуть із сьогоднішнього громадянського суспільства. Це буде не скоро. Але буде. А поки що робимо свою справу. Не можна побудувати другий поверх раніше першого.

Валерій Пекар
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-