Волкер: Кращий захист російськомовних на Донбасі - прибрати звідти війська РФ

Волкер: Кращий захист російськомовних на Донбасі - прибрати звідти війська РФ

Укрінформ
Між українцями на Донбасі немає ані етнічного, ані громадянського конфлікту, а найкращим захистом російськомовного населення регіону буде його повернення під контроль України.

Про це заявив на брифінгу в Слов'янську 15 травня спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Між українцями на Донбасі немає конфлікту - ані етнічного, ані громадянського. Це конфлікт, створений російською інтервенцією на схід України", - сказав Волкер.

Він зазначив, що Росія напряму керує військовими силами у цьому регіоні і має вирішальний політичний вплив на керівників окупованих територій.

Читайте також: Волкер про Донбас: Немає жодних причин для боїв, окрім військ РФ

За словами Волкера, США і Європа доклали величезних зусиль на політичному рівні для подолання конфлікту і досягнення миру на Донбасі.

"Ми хочемо, щоб у цей регіон повернулося мирне життя. Це трагедія, що конфлікт досі триває. Росія каже, що захищає російськомовне населення. Але найкращий захист для російськомовного населення - прибрати звідси російські війська і дати Україні відновити контроль над цими територіями", - підкреслив спецпредставник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-