Савченко пояснила, чому розірвала угоди з адвокатами

Савченко пояснила, чому розірвала угоди з адвокатами

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко заявила, що не може оплатити послуг адвокатів, тому і написала відмову від співпраці з ними.

Про це Савченко сказала у понеділок в Шевченківському райсуді Києва, який розглядає продовження їй запобіжного заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стосовно адвокатів - я написала у п'ятницю всі ці відмови. Я не є олігархом і за час депутатства ним не стала. Я не є з багатої родини, я не можу дозволити собі платних адвокатів, оскільки не хочу свою родину вганяти в борги”, - заявила депутат.

Савченко також зазначила, що могла б сама себе захищати, але за законом вона не може цього робити, тому очікує, що їй нададуть державного адвоката.

Читайте також: Суд дозволив Савченко вийти зі скляного боксу

Як повідомлялося, 11 травня від Савченко пішли її обидва адвокати – Олег Соловей та Дмитро Бугай. За словами Солов’я, причиною цього стала, зокрема, некоректна поведінка і позиція сестри Савченко – Віри, яка нібито втручається у робочі відносини захисників і підзахисної. На початку квітня від Савченко пішов адвокат Віктор Чевгуз, зазначивши, що має з підозрюваною різні погляди на ведення захисту.

Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-