Лідера забороненої Компартії Симоненка вже допитали і провели 24 обшуки - СБУ

Лідера забороненої Компартії Симоненка вже допитали і провели 24 обшуки - СБУ

Укрінформ
Керівника забороненої Комуністичної партії України Петра Симоненка допитали в СБУ, також Службою безпеки було проведено 24 обшуки.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив голова СБУ Василь Грицак.

"Так, дійсно Симоненко був допитаний СБУ, в нього вдома і не тільки було проведено ряд обшуків. Всього було проведено 24 обшуки, на даний час ми працюємо з тими матеріалами, які зібрали під час проведення цих процесуальних дій, у першу чергу поліграфічної продукції, на предмет наявності в них ознак злочину, передбаченого статтею 109 Кримінального кодексу України", - заявив він.

Голова СБУ також зазначив, що наразі ведеться  робота із вилученими матеріалами і вже призначені експертизи слідчими.

"Призначена експертиза щодо поліграфічної продукції, на предмет наявності ознак злочину, передбаченого статтею 109 Кримінального кодексу. Також на експертизу була направлені предмети, схожі на зброю, зокрема мова йде про автоматичний пістолет Стєчкіна і 120 набоїв", - додав Грицак.

Читайте також: СБУ допитує Симоненка через заборонену символіку та агітки

Як повідомлялося, 8 травня співробітники Служби безпеки України провели санкціоновані обшуки у Києві та області за місцем проживання керівників забороненої Комуністичної партії України в рамках кримінального провадження за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради.

Під час розслідування правоохоронці також встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні. Слідчі отримали інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-