Держзрада Януковича: Луценко спростував заяву Єніна про вирок у травні

Держзрада Януковича: Луценко спростував заяву Єніна про вирок у травні

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко спростував слова свого заступника Євгена Єніна щодо термінів винесення вироку у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Про це Луценко заявив в коментарі "112 Україна".

"Я хотів би спростувати слова свого заступника, він отримав зауваження від мене з цього приводу. Генеральна прокуратура України не може жодним чином встановлювати терміни судового слідства. Це залежить виключно від головуючого судді та від заданого їм темпу розгляду справи", - зазначив він.

Луценко також розповів про механізми введення в дію рішення суду з урахуванням відсутності Януковича на території України.

"У будь-якій справі заочного засудження у разі отримання вироку відбувається кілька важливих речей. Перше - суд як правило приймає рішення щодо конфіскації усього відомого майна засудженого. Друге - витікаючи з цього, відбувається процедура щодо притягнення до відповідальності інших учасників злочинної організації", - пояснив генпрокурор.

Читайте також: Колишній охоронець Януковича розповів у суді про "напади" на кортеж екс-президента

Раніше Єнін заявив, що вирок Оболонського суду у справі Януковича слід чекати вже в травні поточного року. Він також заявив, що за президентства в Росії Володимира Путіна Янукович навряд чи приїде до України.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни") Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-