Колишній охоронець Януковича розповів у суді про

Колишній охоронець Януковича розповів у суді про "напади" на кортеж екс-президента

Укрінформ
Колишній охоронець Віктора Януковича Дмитро Іванцов розповів у суді про "напади" на кортеж екс-президента Віктора Януковича та втечу з резиденції Межигір'я у 2014 році.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З самого ранку, ще до підписання угоди про врегулювання конфлікту, ми висунулися з Адміністрації президента і дізналися про те, що був виставлений блокпост недалеко від резиденції "Межигір'я". Тоді було прийнято рішення відправити машину з об'єктом і машину супроводу через блокпост, інші машини поїхали по іншому маршруту. На блокпосту перша машина проїхала безперешкодно, а на другу машину, мікроавтобус, напали люди. Бачив, що вони тримали прапори "Свободи" та "Правого сектора", - заявив Іванцов.

Він також зазначив, що перша спроба обстрілу президентського кортежу відбулась ще 19 лютого 2014 року в центрі міста, поблизу станції метро "Арсенальна".

Свідок також заявив, що фактично всі співробітники правоохоронних органів, які охороняли під'їзд до резиденції у Межигір'ї та саму резиденцію, залишили свої місця служби і тому Іванцов взяв на себе питання "оборони об'єкта", а на спробу дозвонитись керівникам правоохоронців і дізнатись, чому працівники залишили об'єкт охорони, "ніхто не відповідав".

Також екс-охоронець Януковича розповів, що при спробі виїзду з Києва відбувся напад на кортеж і три автомобілі було обстріляно.

При цьому адвокат попросив передати суду фото з обстріляними автомобілями, однак суддя заявив, що на самих фото відсутня ідентифікація автомобілей.

Наразі суд продовжив допит свідка Іванцова.

Читайте також: Записи відеокамер Межигір’я забрала "Самооборона Майдану" - власник фірми охорони

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

На минулому засіданні суд допитав як свідка захисту Анатолія Кобилинського, який працював у ТОВ "Гросер", що охороняло резиденцію Межигір'я.

29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Перше засідання суду у справі про держзраду Януковича відбулося 4 травня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-