Записи відеокамер Межигір’я забрала

Записи відеокамер Межигір’я забрала "Самооборона Майдану" - власник фірми охорони

Укрінформ
Сервери, на яких зберігалася інформація з відеокамер "Межигір'я", у лютому 2014 року вивезли представники "Самооборони Майдану".

Про це заявив під час допиту в Оболонському райсуді столиці Анатолій Кобилинський - власник фірми, що охороняла резиденцію, ТОВ "Гросер", повідомляє Укрінформ.

Кобилинський розповів, що 25 лютого 2014 року в резиденцію приїхав представник "Самооборони Майдану" на ім'я Жан.

"Коли він потрапив у "хонку" 25 числа, у мене з ним була зустріч. Я поставив йому запитання: що сталося і чому помінялося керівництво. Він відповів, що ті люди, які були два дні до цього, вони грабіжники, а "ми прийшли сюди і наведемо порядок". Побули вони два дні. Так, навели порядок і поїхали", - зазначив він.

Читайте також: Справа Януковича: у суді свідчитиме охоронець з "Межигір'я"

Кобилинський також повідомив, що відеокамери фіксували всі виїзди і в'їзди на територію. "Сервери стояли на блокпосту в районі вудиці Межигірської. Коли вони (представники "Самооборони Майдану" - ред.) дізналися, що є сервери і вони пишуть, то злякалися і потім ці сервери забрали. Я так розумію , що їх тепер ніхто не може знайти", - додав свідок.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання 3 травня суд задовольнив клопотання адвоката Януковича та надав дозвіл на допит свідків зі сторони захисту.

Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-