Меркель і Макрон підтримують

Меркель і Макрон підтримують "блакитні шоломи" на Донбасі - Порошенко

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Еммануель Макрон підтримують позицію України щодо неможливості виконання безпекового компоненту Мінських домовленостей без запровадження миротворчої місії ООН.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час брифінгу за результатами зустрічі з лідерами ФРН та Франції в Ахені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Безпековий компонент Мінських домовленостей, як показує практика, неможливо виконати без повноцінної миротворчої місії на окупованому українському Донбасі. Хотів би подякувати, що і Канцлер Німеччини, і Президент Франції підтримали цю позицію України, так само, як це зробили й наші американські партнери", - сказав він.

Читайте також: Наступна зустріч "нормандської четвірки", найімовірніше, пройде у Парижі — Порошенко

Порошенко підкреслив, що ключовою позицією для України є те, що росіяни мають підтримати проект резолюції, де була б чітко імплементована дорожня карта з урахуванням Мінських домовленостей і з урахуванням миротворців. Саме ці положення, за його словами, повинні бути включені в рішення Ради безпеки ООН.

Водночас Президент зазначив, що проінформував лідерів Німеччини та Франції про ескалацію бойових дій з боку російсько-терористичних військ на Донбасі.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 9-10 травня перебуває з робочим візитом у Німеччині. Це вже третій візит глави держави до ФРН за останні чотири місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-