Україна пишається внеском у перемогу над нацизмом - Президент

Україна пишається внеском у перемогу над нацизмом - Президент

Фото
Укрінформ
Україна пишається внеском у перемогу у Другій світовій війні і порятунок світу від нацистського поневолення.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи під час складання військової присяги молодим поповненням 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пишаємося внеском українців у досягнення спільної перемоги і порятунок світу від нацистського поневолення. Наш народ, знекровлений передвоєнними колективізацією, Голодомором, великим терором тридцятих років, у полум’ї всесвітньої людської катастрофи втратив кожного п’ятого свого доньку та сина", - зазначив Порошенко.

Військові 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ склали присягу в Києві / Фото: Михайло Марків, Укрінформ

Читайте також: Ще є маніяки, готові поставити світ на межу третьої світової - Порошенко

Він також нагадав, що Україна через своє геостратегічне становище стала одним із основних плацдармів Другої світової війни, й упродовж 35 місяців на її теренах велися активні бойові дії регулярних військ.

Президент також зауважив, що маршали і генерали, українці за походженням, очолювали майже половину з 15 фронтів, а загалом серед радянського генералітету періоду Другої світової війни було близько 300 українців.

"Але, на моє тверде переконання, нацизм здолав передусім солдат. Солдат, який боровся не за Сталіна, а за свою землю, за свій край, за свою родину", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-