Савченко вимагає пустити її до Ради

Савченко вимагає пустити її до Ради

Документ
Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко, яка нині перебуває у СІЗО, заявила про бажання відвідувати засідання Верховної Ради.

Фотокопію відповідного депутатського звернення до генерального прокурора України оприлюднила прес-служба депутата на її сторінці у Facebook.

"Я, Савченко Надія Вікторівна, 11.05.1981 року народження, є діючим народним депутатом і повинна виконувати покладені на мене обов’язки", - йдеться у зверненні.

Савченко заявила, що відповідно до Конституції, закону "Про статус народного депутата України", закону "Про Регламент Верховної Ради України", а також закону "Про вибори народних депутатів України" повинна відвідувати засідання парламенту, проводити зустрічі з виборцями, звітувати в ЗМІ та виконувати низку інших функцій.

У зв'язку з цим Савченко вимагає забезпечити їй "присутність на засіданнях Верховної Ради з метою здійснення голосування, подачі законопроектів, участі в діяльності Верховної Ради".

Як повідомлялося, депутату Надії Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Читайте також: Суд відмовив СБУ в арешті особистого майна Савченко

Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Під час обрання запобіжного заходу вона оголосила голодування з 24 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-