КМІС назвав двох шоуменів, що мають непогані шанси в політиці

КМІС назвав двох шоуменів, що мають непогані шанси в політиці

Опитування
Укрінформ
Українці найбільш позитивно з-поміж громадсько-політичних діячів ставляться до шоумена та художнього керівника "Студії Квартал-95" Володимира Зеленського та лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука.

Про це поінформував заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький, презентуючи результати опитування КМІС щодо суспільно-політичних настроїв жителів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Респондентам пропонувався список із 27 громадсько-політичних діячів, і у випадку, якщо вони їх знали, уточнювалось, як ставляться до того чи іншого діяча: позитивно, нейтрально чи негативно. Найкраще ставлення простежується у випадку двох діячів, залучення яких до списку є доволі умовним, - це Володимир Зеленський і Святослав Вакарчук. Близько 40% опитаних ставляться до них позитивно, майже стільки ж - нейтрально, і лише 11-12% - негативно", - зазначив Грушецький.

За його словами, третім у рейтингу КМІС став голова "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко - його позитивно сприймають 24% опитаних. Решту ж діячів схвалюють не більше 17% людей.

Читайте також: Українці найбільше довіряють своєму оточенню, а найменше - Раді

"З одного боку, це є певним відображенням запиту населення щодо нових облич у політиці, не заплямованих попередньою діяльністю. З іншого - ці двоє діячів (Зеленський і Вакарчук, - ред.) не були настільки залучені в політику, щоб про них активно говорили і, наприклад, знаходили черговий компромат. Узагалі, серед населення України є виразне узагальнене негативне ставлення до людини-політика. Тому у випадку, якщо Зеленський і Вакарчук активно займуться політикою, то, зрозуміло, ситуація зміниться і навряд чи в бік поліпшення ставлення, а скоріше - в бік усереднення з іншими топ-діячами", - пояснив Грушецький.

Всеукраїнське опитування Київський міжнародний інститут соціології провів з 5 по 19 квітня. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2004 респонденти, які мешкають у 110 населених пунктах України, крім АР Крим, за чотириступеневою вибіркою, що репрезентативна для населення віком від 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-