Бочковський подав заяву до Мін'юсту про відновлення на посаді

Бочковський подав заяву до Мін'юсту про відновлення на посаді

Укрінформ
Поновлений судом на посаді голови ДСНС Сергій Бочковський передав до Міністерства юстиції заяву з вимогою виконати судове рішення і допустити його до роботи.

Про це в прямому ефірі телеканалу "112.Україна" заявив адвокат Бочковського Ігор Федоренко.

"Заяву ми подали з виконавчим листом суду для того, щоб Державний департамент виконавчої служби Міністерства юстиції виконав рішення суду примусово. До цього ми близько дев'ятої ранку ми під'їхали до ДСНС, ми пересвідчились, що працівники служби контролю пропуску мають вказівку не допускати Сергія Станіславовича, нам повідомили, що за цю вказівку відповідальний департамент кадрової служби", - зазначив Федоренко.

Адвокат додав, що в ДСНС вони також подали відповідну заяву, і повідомив, що після відмови допустити до робочого місця Бочковського добровільно, лишається єдиний варіант примусового виконання рішення суду.

"Ми не отримували ані копії апеляційної скарги, ані відповідного повідомлення суду. Але хочу нагадати, що рішення про поновлення на роботі, згідно з чинним законодавством, допущене судом до негайного виконання, тому оскарження цього рішення ніяким чином не впливає на необхідність його виконувати", - зазначив він.

Читайте також: Повернення Бочковського: суд направив сторонам повний текст рішення

Раніше в МВС поінформували, що рішення суду про поновлення Бочковського на посаді оскаржено у законному порядку.

Крім того, як заявили у міністерстві, на дії суддів окружного адмінсуду Києва, які ухвалювали рішення щодо Бочковського, буде подано скаргу до Вищої ради правосуддя.

Як повідомляв Укрінформ, голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про звільнення Бочковського.

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 року визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Бочковський разом із адвокатом у п'ятницю, 27 квітня, прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-