Повернення Бочковського: суд направив сторонам повний текст рішення

Повернення Бочковського: суд направив сторонам повний текст рішення

Укрінформ
Окружний адмінсуд направив сторонам повний текст рішення у справі за позовом Сергія Бочковського про визнання протиправним розпорядження про його звільнення, а також про відновлення його на посаді голови ДСНС.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Окружним адміністративним судом міста Києва виготовлено і направлено сторонам повний текст рішення у справі за позовом Сергія Бочковського до Кабінету міністрів України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору – голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, Міністерство внутрішніх справ України", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією суд, керуючись наданими сторонами процесу доказами, частково задовольнив позов Бочковського, визнавши протиправним розпорядження Кабміну про його звільнення постановивши поновити його на посаді глави ДСНС.

Зокрема, позивач і його представник наголошували на тому, що відповідач допустив порушення при звільненні, а саме: висновок про порушення позивачем присяги державного службовця, який став підставою для його звільнення, є необрунтованим та таким, що не відповідає дійсності, оскільки позивач не приймав присяги держслужбовця, а службове розслідування, яке б могло встановити факт порушення, не проводилося й акт, який встановлював факт порушення, не складався.

Крім того, відповідно до матеріалів, які були передані суду, відбулося порушення порядку звільнення позивача з посади, а саме не дотримано порядку розгляду питань, пов'язаних з підготовкою і внесенням подань щодо осіб, призначення на посаду та звільнення з посади яких здійснюється Верховною Радою, Президентом або Кабінетом міністрів чи погоджується з Кабінетом міністрів.

У суді також зазначили, що у цій адміністративній справі двічі зупинялось провадження до прийняття рішення у кримінальній справі, порушеній щодо Сергія Бочковського. Однак апеляційний суд та Вищий адміністративний суд з цим не погодилися і зобов’язали Окружний адміністративний суд міста Києва розглядати справу.

Водночас у суді зауважили, що тривалий розгляд справи пов'язаний із навантаженням на суддів, яке склалось у 2015-2016 роках у Окружному адміністративному суді міста Києва, адже свого часу у суді із 49 суддів мали право здійснювати правосуддя лише 11.

Як повідомлялося, 25 березня 2015 р. голова ДСНС Сергій Бочковський і його заступник Василь Стоєцький були затримані на засіданні уряду. Їм інкримінують зловживання службовим становищем, вимагання хабарів у підлеглих, внесення неправдивих відомостей в офіційні документи, легалізацію коштів з використанням рахунків у закордонних банках. Того ж дня Кабмін звільнив їх із посад.

Читайте також: Аваков не бачить підстав для повернення Бочковського

26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Бочковський разом із адвокатом у п'ятницю, 27 квітня, прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

У свою чергу у МВС поінформували, що рішення суду про поновлення Бочковського на посаді оскаржено у законному порядку.

Крім того, заявили у міністерстві, на дії суддів окружного адмінсуду Києва, які ухвалювали рішення щодо Бочковського, буде подано скаргу до Вищої ради правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-