Аваков не бачить підстав для повернення Бочковського

Аваков не бачить підстав для повернення Бочковського

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що жодних підстав поновлювати Сергія Бочковського на посаді голови ДСНС немає.

Про це він заявив 27 квітня, повідомляє прес-служба МВС.

"Я вважаю, що ця людина не має законного, морального чи етичного права на поновлення на посаді. І він не буде поновлений. Ми не маємо на те юридичних підстав", – сказав Аваков.

Він додав, що Бочковський вже рік перебуває на лаві підсудних і звинувачується за низкою статей, зокрема у хабарництві.

"Судова система у нас така, що відбуваються подібні казуси. Все буде на своїх місцях, і справедливість відновиться", – запевнив глава МВС.

Як повідомлялося, голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про звільнення Бочковського.

Водночас 26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Читайте також: Бочковський почав процедуру "примусового" повернення в ДСНС - адвокат

Бочковський разом із адвокатом у п'ятницю, 27 квітня, прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

У свою чергу у МВС поінформували, що рішення суду про поновлення Бочковського на посаді оскаржено у законному порядку.

Крім того, заявили у міністерстві, на дії суддів окружного адмінсуду Києва, які ухвалювали рішення щодо Бочковського, буде подано скаргу до Вищої ради правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-