Бочковський почав процедуру

Бочковський почав процедуру "примусового" повернення в ДСНС - адвокат

Укрінформ
Поновлений судом на посаді голови ДСНС Сергій Бочковський передав у Кабінет міністрів заяву з вимогою виконати судове рішення і допустити його до роботи.

Про це у коментарі журналістам заявив адвокат Бочковського Ігор Федоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз Сергій Станіславович подав відповідну заяву до Кабміну про те, що є рішення суду, і про те, що він повернувся до виконання своїх службових обов'язків”, - сказав Федоренко.

Він нагадав, що приблизно о 9:00 Бочковський прибув до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не пустили.

“Ми дочекалися керівника департаменту з кадрових питань, якому було вручено копію судового рішення, і який повідомив, що він не може допустити Сергія Станіславовича до роботи, поки не буде відповідних процедур в Кабміні. Щоб прискорити ці відповідні процедури, ми подали відповідні заяви як до ДСНС, так і до Кабміну”, - уточнив адвокат.

За його словами, рішення про поновлення Бочковського на посаді від 26 квітня вже вступило в законну силу, “воно має виконуватися добровільно держустановами, тому ми розпочали процедуру примусового виконання судового рішення”.

“Уже подано заяву про отримання виконавчого листа до адміністративного суду. Сподіваюся, що сьогодні буде подана і відповідна заява і до Державної виконавчої служби, і до правоохоронних органів, зокрема до ГПУ, про умисне невиконання судового рішення”, - заявив Федоренко.

Водночас адвокат, коментуючи заяву МВС про намір направити скаргу на дії суддів, які ухвалили рішення про поновлення Бочковського на посаді, сказав, що сторона захисту розцінює це як тиск на суд.

"Це є в першу чергу тиском на суд, такі повідомлення. Я сприймаю це як тиск на суд, і якщо я отримаю підтвердження цього, ми будемо звертатися до ВРП, щоб ВРП, завдання якої забезпечувати незалежність судової ланки, належним чином на це відреагувала, і за наявності підстав теж звернулася до правоохоронних органів для порушення кримінального провадження", - заявив Федоренко.

Читайте також: На суддів, що повернули Бочковському крісло голови ДСНС, подадуть скаргу - МВС

Як повідомляв Укрінформ, голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про звільнення Бочковського.

Водночас 26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Бочковський разом із адвокатом у п'ятницю, 27 квітня, прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

Своєю чергою в МВС поінформували, що рішення суду про поновлення Бочковського на посаді оскаржено у законному порядку.

Крім того, заявили у міністерстві, на дії суддів окружного адмінсуду Києва, які ухвалювали рішення щодо Бочковського, буде подано скаргу до Вищої ради правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-