Порошенко розповів про важелі впливу, які можуть посадити РФ за стіл переговорів

Порошенко розповів про важелі впливу, які можуть посадити РФ за стіл переговорів

Укрінформ
Позиція партнерів України, у тому числі в питанні санкцій, вкрай важлива для виконання Мінських угод.

Це підкреслив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю німецькому журналу Focus, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся на тісну співпрацю США та ЄС у питанні створення миротворчої місії ООН, а також кращу координацію в питанні санкцій. Вони - важливий важіль, щоб посадити Росію за стіл переговорів і змусити виконувати Мінські домовленості", - сказав Президент.

10 травня він має намір зустрітися в німецькому Аахені з президентом Франції Емануелем Макроном і канцлером ФРН Ангелою Меркель, які буквально днями відвідали США. Від цієї країни Україна нещодавно отримала ракетні системи Javellin. "Ми говоримо про оборонну зброю. Ми абсолютно точно не нападемо на Росію, але користуватимемося будь-якою можливістю для власного захисту", - підкреслив Порошенко.

За його словами, в нинішній ситуації потрібен прорив, і це могла б бути миротворча місія, яка забезпечила б безпеку для проведення вільних і чесних виборів на сході України.

Читайте також: Єдина помісна церква важлива для незалежності України - Президент

"І, будь ласка, Росія, ми нічого неправильного від вас не вимагаємо, але поверніться в цивілізований світ і відведіть свої війська!" - звернувся Порошенко до Кремля.

Водночас він висловив сумніви з приводу того, що після переобрання Володимира Путіна з РФ можуть надійти нові ініціативи з врегулювання конфлікту на Донбасі. "Якщо Путін постійно обіцяє речі, яких не виконує, навіщо чекати нових пропозицій?" - підкреслив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-