Порошенко закликає США активніше долучатися до звільнення політв'язнів Кремля

Порошенко закликає США активніше долучатися до звільнення політв'язнів Кремля

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликає США активніше долучатися до звільнення українських політв'язнів з російських тюрем.

Про це він сказав під час зустрічі з помічником державного секретаря США Вессом Мітчеллом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави закликав американську сторону до більш активного залучення до питання звільнення українських політв'язнів, які утримуються в російських тюрмах, та українських заручників", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що під час зустрічі було скоординовано підходи щодо реалізації ініціативи з розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону.

Крім того, наголошено на відповідальності Росії за повне виконання Мінських домовленостей та, відповідно, необхідності продовження санкцій проти РФ до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

 Порошенко висловив вдячність американській стороні за тверду і рішучу підтримку у боротьбі з російською агресією. Підкреслено важливість надання Україні військової допомоги та відзначено рішення Вашингтона щодо постачання оборонних озброєнь.

Сторони скоординували кроки із протидії будівництву проекту "Північний потік - 2".

Читайте також: США підтримують політику "відкритих дверей" щодо вступу України в НАТО

Також Порошенко поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у реалізації реформ в Україні, зокрема у сфері безпеки і оборони, боротьби з корупцією.

Президент України та помічник державного секретаря обговорили питання розвитку двосторонніх політичних контактів та активізації торговельно-економічної співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-