РНБО розгляне вихід України з координаційних органів СНД

РНБО розгляне вихід України з координаційних органів СНД

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони на сьогоднішньому засіданні розгляне питання припинення участі України в координаційних органах СНД.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко перед початком засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Другим пунктом нашого порядку денного є проект рішення про припинення дії окремих угод щодо Співдружності незалежних держав. Міністр закордонних справ Павло Клімкін докладно поінформує про це. Ми провели декілька нарад. Ключова позиція - це скасування, ми будемо звертатися до парламенту, я так розумію, угоди про координаційні органи, яка була ратифікована парламентом, участь України в координаційних органах СНД, низки інших угод, які не мають більше сенсу для України", - сказав Порошенко.

Читайте також: РНБО сьогодні розгляне нові санкції проти Росії - джерело

Президент нагадав, що Україна ніколи не була членом СНД: "Нам не можна вийти з того, куди України ніколи не  входила, але ми припиняємо участь в координаційних органах СНД... Україна не буде більше брати участі у жодних координаційних органах СНД".

Порошенко попросив главу МЗС Павла Клімкіна внести протягом тижня пропозиції про відкликання усіх представників з координаційних органів СНД. "Нам там в умовах, коли дії координуються агресором, немає чого робити", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-