Точицький закликає ЄС розширити персональні санкції проти оточення Путіна

Точицький закликає ЄС розширити персональні санкції проти оточення Путіна

Укрінформ
Євросоюз повинен розширити персональні санкції на зразок "списку Магнітського" проти наближених до керівництва Кремля осіб.

Про це заявив представник України при Євросоюзі Микола Точицький на міжнародній конференції "Ціна російської агресії в Україні: свідчення викрадень, тортур та вбивств" у середу в Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Україна переконана, що наявні санкції проти Росії створюють необхідний тиск для того, щоб переконати нашого великого сусіда у тому, що цінності – це не те, щоб мати більшу територію за рахунок тисяч смертей українців. Ми глибоко переконані, що масштабні порушення прав людини проти громадян України, включаючи викрадення, тортури убивства, незаконні ув'язнення на окупованих територіях на Донбасі та у Криму, повинні мати наслідки у рішеннях Євросоюзу", - наголосив Точицький.

Посол зазначив, що йдеться про так званий європейський санкційний "список Магнітського", до запровадження якого нещодавно закликала група депутатів Європарламенту.

Точицький також наголосив, що сьогодні Україна та українці захищають не лише власну свободу, а й безпеку, цінності й свободу усього Європейського Союзу.  

Читайте також: Мінфін США дав ще місяць інвесторам на розірвання бізнесу з компаніями з Росії

Як повідомляв Укрінформ, у Європарламенті вимагають розширити санкційний список осіб та установ, наближених до путінського режиму. Про це йдеться у листі 45 депутатів Європарламенту від 26 квітня до глав держав та урядів країн-членів та керівництва ЄС.

Європарламентарії пропонують запровадити нові санкції у форматі "Акту Магнітського", спрямовані на російських бізнесменів та олігархів, які прикривають відмивання нелегальних активів на території країн-членів ЄС, що допомагає антидемократичній діяльності Путіна, включаючи втручання у вибори, проведення кібератак, поширення фейкових новин, здійснення пропагандистських кампаній та надсилання найманців до Сирії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-