КВУ про вибори до тергромад: кандидати встановили

КВУ про вибори до тергромад: кандидати встановили "рекорд" за масштабами підкупу

Укрінформ
До спостерігачів Комітету виборців України надійшла інформація про 25 фактів підкупу в ході виборів до об'єднаних територіальних громад (ОТГ), в день голосування спіймали "на гарячому" трьох скупників голосів.

Про це повідомив голова КВУ Олексій Кошель у Facebook

"До спостерігачів КВУ надійшла інформація про 25 фактів підкупу (реальна цифра могла бути значно більшою), правоохоронці відкрили кримінальні провадження у 5 областях, у день голосування було спіймано на гарячому 3 скупників голосів. І це при тому, що вибори відбувалися лише в 40 ОТГ", - написав він.

Читайте також: У штабі БПП та "Батьківщини" повідомляють про перемогу на виборах до ОТГ

Голова КВУ вважає, що вибори 29 квітня 2018 року стали "найбільш брудною кампанію за всю історію проведення виборів до ОТГ, починаючи із жовтня 2015 року", а політичні партії і кандидати встановили "рекорд" як за кількістю, так і за масштабами підкупу виборців.

Керівник КВУ зауважив, що оприлюднені фото та відеоматеріали про "сітки", схеми і конкретні факти купівлі голосів дають підстави прогнозувати не менше 10 результативних кримінальних справ.

Також Кошель повідомив, що 8 виборчих дільниць відкрились зі значним запізненням, через що частина виборців не змогла проголосувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-