ОПОРА назвала трійку найбільш публічних мерів України

ОПОРА назвала трійку найбільш публічних мерів України

Укрінформ
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків посів перше місце за рівнем публічності, а друге і трете місця в цьому рейтингу міських голів займають Владислав Атрошенко з Чернігова та міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Такі результати дослідження презентувала сьогодні Громадянська мережа ОПОРА у Чернівцях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В ОПОРІ відзначають, що найвищий рівень публічності має міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків (90%), на другому місці очільник Чернігова Владислав Атрошенко, а замикає трійку лідерів чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

"Індекс публічності зріс майже в усіх містах України. Найбільш публічною влада є в Івано-Франківську (78%), Києві (73%) та Луцьку (72%). А минулого року Луцьк був на першому місці, проте у них індекс публічності знизився на 7%", - розповів Прокоп.

Читайте також: ОТГ Миколаївщини вчаться реформувати освіту

Індекс публічності – це загальнонаціональна кампанія моніторингу прозорості, відкритості та підзвітності діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Об’єктом моніторингу є міські ради в обласних центрах України. У 2017 році вимірювання здійснювалося також у тимчасово перенесених обласних центрах Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-