Норвегія дала ще €3,6 мільйона на проекти Ради Європи в Україні

Норвегія дала ще €3,6 мільйона на проекти Ради Європи в Україні

Укрінформ
Норвегія виділила ще €3,6 млн на реалізацію проектів Ради Європи в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Ради Європи в Україні.

"Норвегія оголосила про рішення виділити ще 34 млн норвезьких крон (приблизно 3,6 млн євро) для реалізації Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 рр., на додаток до 10 млн норвезьких крон, що їх було надано раніше як фінансову допомогу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в Офісі Ради Європи в Україні, загальний внесок Норвегії у розмірі 44 млн норвезьких крон (приблизно 4,6 млн євро) буде спрямовано на забезпечення роботи проектів в Україні над реформами у сферах, визначених пріоритетними для України новим планом дій на 2018-2021 роки.

"Серед пріоритетів - подальша підтримка реформування судової сфери, виконання судових рішень, реформа децентралізації, боротьба з корупцією, надання підтримки внутрішньо переміщеним особам, безпека журналістів та інші", - зазначили в організації.

Читайте також: Кабмін підпише з Німеччиною угоду про €9 мільйонів фіндопомоги

Як повідомлялося, 21 лютого 2018 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення про затвердження плану дій РЄ для України на 2018-2021 рр. Ключовими партнерами з української сторони є центральні та місцеві органи державної влади і неурядові організації.

Розрахунковий бюджет плану дій становить 29,5 млн євро, у фінансуванні якого вже беруть участь Швейцарія, Норвегія, Данія, Швеція, Нідерланди, Ірландія, Чехія, Литва, Угорщина, Ліхтенштейн та Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-