G7 і Україна домовилися разом протистояти російській агресії - Клімкін

G7 і Україна домовилися разом протистояти російській агресії - Клімкін

Укрінформ
Члени Великої сімки (G7) погодилися об’єднати зусилля, аби допомоги Україні у протистоянні російській агресії.

Про це за підсумками участі у спеціальній сесії саміту міністрів закордонних справ країн G7 розповів глава МЗС України Павло Клімкін.

"Головним підсумком я вбачаю те, що агресію проти України вони розцінюють як агресію проти усього цивілізованого світу. Це було дуже чітко сказано усіма учасниками, а не прозвучало окремою реплікою. Ми також домовилися працювати разом, аби цю агресію відбивати", - сказав Клімкін.

Він наголосив, що міністри розуміють: Росія буде продовжувати дестабілізувати Україну, тож допомога нашій державі критично важлива для всієї Сімки.

За словами українського міністра, під час зустрічі йшлося також про сприяння Великої сімки у реформуванні України. "Ми домовилися поміркувати над деякими форматами, як збільшити роль Сімки і щодо відбиття цих загроз, і щодо подальшого сприяння у реформах. Там лунали деякі ідеї, які я поки не можу озвучити, бо вони перебувають на розгляді у головування, але за пару місяців, коли їх опрацюють, мало б бути просування", - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Клімкін: країни G7 реально турбуються про реформи і успіх України

Клімкін додав, що "дискусія була дійсно суперова".

Як відомо, на вихідних міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебував у Торонто, де зустрівся із главами зовнішньополітичних відомств країн-членів G7, провів окремі двосторонні зустрічі із міністрами закордонних справ Німеччини та Великої Британії, а також в.о. державного секретаря США.

Фото: @PavloKlimkin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-