В умовах агресії РФ, вступ України до НАТО може затягнутися - екс-посол США

В умовах агресії РФ, вступ України до НАТО може затягнутися - екс-посол США

Укрінформ
У зв'язку з присутністю російських військових на Донбасі і в Криму, процес вступу України до НАТО може затягнутися на невизначений термін.

Таку думку висловив фахівець з питань України і Росії, колишній посол США в Україні Стівен Пайфер в інтерв'ю журналу Новое время.

Він висловив здивування обіцянками Президента України Петра Порошенка швидкого вступу України до НАТО. 

"Я трохи здивований, коли Президент Порошенко говорить про членство України в НАТО, як про близьку мету, тому що процес приєднання до НАТО - складний і довгий", - заявив Пайфер.

За його словами, проблема у тому, що НАТО без особливого ентузіазму ставиться до появи України в альянсі доти, доки російські військові перебувають на Донбасі і в Криму.

Читайте також: Київ чекає, що Вільнюс допоможе організувати засідання Комісії Україна-НАТО

"Прийнявши Україну в НАТО в понеділок, вже у вівторок альянс опиниться у ситуації війни з Росією, і це проблема. Навряд чи зараз є готовий варіант рішення", - підкреслив екс-посол.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив про плани України приєднатися до військово-політичного блоку НАТОпротягом найближчих 10 років.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила проект закону "Про національну безпеку", який передбачає законодавче закріплення планів України на членство в НАТО та Євросоюзі.

У розробці законопроекту брали участь експерти з НАТО, США та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-