Прем'єр запровадив новий формат співпраці уряду з регіонами

Прем'єр запровадив новий формат співпраці уряду з регіонами

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман започаткував новий формат співпраці з регіонами, який передбачає відкриті дискусії голів обласних державних адміністрацій з членами Кабінету міністрів з найактуальніших питань.

Перша така зустріч відбулась у Будинку уряду за участю профільних міністрів і голів Київської, Вінницької, Харківської та Одеської ОДА, повідомляє Урядовий портал.

«Я незадоволений рівнем співпраці з регіонами і пропоную новий формат. Нам треба максимально швидко вирішувати проблеми, які перед нами стоять, – у тому числі в рамках повноважень на місцях”, – сказав Гройсман.

Він, зокрема, наголосив, уряд ставить собі завданням розвиток економіки, а завдання регіональної влади – примножити ресурси, які були передані на місці, створювати бізнес-клімат, вести серйозну детінізацію, аби люди відчували зростання заробітних плат.

“Ми реалізуємо системні зміни – в освіті, медицині, енергетиці, енергоефективності. Хотіли б, аби на місцях була також скоординована робота”, - зауважив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Виведення економіки з тіні посилить захист прав споживачів - Кабмін

За його словами, нинішня ситуація в економіці є великим викликом й водночас спектром можливостей – в агросфері, у сфері розвитку підприємництва, виходу на нові товарні ринки

Водночас Прем'єр-міністр наголосив, що всі кроки потрібно робити синхронно на державному і регіональному рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-