НАБУ готове вивчити

НАБУ готове вивчити "плівки Онищенка", але є умова

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро готове вивчити записи, зроблені депутатом-утікачем Олександром Онищенком, якщо він надасть їх оригінали.

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

"За умови одержання оригіналів записів НАБУ готове вивчити їх у межах своєї компетенції", - наголосили у відомстві.

У НАБУ наголошують, що неодноразово пропонували Онищенку, "в тому числі і у публічній площині", передати оригінали плівок; зокрема, під час опитування, яке детективи Бюро проводили в рамках розслідування так званої "газової схеми" в форматі відеоконференції у грудні 2016 року.

Проте НАБУ цих записів так і не отримало, констатували у відомстві.

Як відомо, 18 квітня Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито з Президентом Петром Порошенком. На записі начебто Порошенко обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Читайте також: Луценко назвала фейком "плівки Онищенка"

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що ці записи слід розцінювати як фейк, доки у суді не доведено протилежного.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном.

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-